måndag 6 december 2010

Vinter

Vintern har verkligen slagit till med full kraft, idag är det i och för sig bara någon minusgrad, men det har i flera dagar varit betydligt kallare än så.. Vinterträning är ju alltid lite besvärligt eftersom det antingen är för halt eller för mycket snö. Inomhusövningar är ju bra, men det är svårt att får till hela moment, det blir ju mer detaljputs. Men, i dagarna 2 har jag haft glädjen att träna inomhus i en enorm inomhuslokal, som Madde Daleo hade fått låna! Underbart att kunna köra igenom några moment tävlingsmässigt, och att man dessutom hade hjälp av duktiga hundtränare är ju bara bonus;). Inomhus säsongen fortsätter, för i morgon åker jag, Madde och Sara Wallgren till Kungsör för att få nöjet att njuta, nä, jag menar träna, i den fina inomhushallen. Ska bli riktigt roligt! Ouzo är fortfarande helt obekymrad om miljön runtomkring, hala golv, ekande lokaler och mycket nya hundar stör inte honom alls, perfekt! Med honom kämpar jag på med ingångar, får inte riktigt till det, och stadga i både sitt och ligg. Arbetsviljan och energin är inget jag kan klaga på iallafall.

Annars har helgen gått åt till att baka hundkex och lussebullar. Barnen älskar att hjälpa till med hundkex baket, eftersom det då är fritt fram för fantasin att flöda. Vi använder PlayDough formar, så kexen kan se ut som flygplan, katter, bilar, tåg eller hjärtan. Hundarna älskar kexen, så den här sysselsättningen gillar hela familjen.


Några exempel på våra hundkexsalster...

I lördags fick Ouzo hänga med på premiärturen med hästen, han skötte sig utmärkt, höll sig på lagom avstånd, både framför och bakom hästen, så det kommer bli fler turer framöver!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar